Par “AR un AP!”

Piektdien, 18. februārī, Valmieras 2.vidusskolas 10.-12. klašu skolēni piedalījās  karjeras atbalsta pasākumā “Ar un Ap!”, kurā jaunieši virtuāli tikās ar skolas absolventiem uz sarunu par karjeras izvēles jautājumiem.

            Vidusskola ir vispiemērotākais dzīves posms, lai aizdomātos par saviem nākotnes karjeras plāniem.Mūsdienu jauniešiem ar tik daudzpusīgām interesēm un prasmēm, tā ir grūta izvēle. Tāpēc tradicionāli mūsu skolā tiek oragnizētas tikšanās ar skolas absolventiem, kas veiksmīgi caur šo posmu jau  ir izgājuši un atraduši savu vietu darba tirgū.

            Šoreiz ar V2.V skolēniem tikās:

Aleksejs Jakovļevs – 2017.gada absolvents,kurš pēc skolas ir absolvējis LLA  meža fakultāti un šobrīd strādā kokmateriālu apstrādes jomā.

Vadims Ozols – 2004.gada absolvents,studēja RTU,inženierekonomikas fakultātē, uzņēmējdarbību un vadību.Viņš padalījās ar savu stāstu kā hobiju pārvērst par  profesionālo nodarbošanos, izveidojot  savu firmu “Tarragon Aircraft“, kas  ražo Ultravieglās lidmašīnas.

Janeks Kalniņš – 2013.gada absolvents, kurš pēc skolas absolvējis RTU un radoši strādā IT jomā.

Karina Timošenkova – 2012.gada absolvente, kura pēc skolas absolvējis RTU un strādā IT jomā,kas ietver sevī daudzpusīgas iespējas ikvienam.

Igors Vills – 1996.gada absolvents, kurš pēc skolas absolvējis Policijas akadēmiju un jau daudzus gadus strādā Valmieras pašvaldības policijā.

 Arīna Štefane – 2020.gada absolvente, kas šobrīd vēl studē Latvijas Universitātē, Sociālo zinību fakultātē.

Mēs varam lepoties ar saviem absolventiem un viņu sasniegumiem karjeras jomā.Kā arī  skolas absolventi apliecināja sevi kā interesantas, mērķtiecīgas, motivētas, atbildīgas personības,  saistoši daloties ar 10.-12.klašu skolēniem par savu pieredzi  profesijas izvēlē un iepazīstinot ar savām  darba gaitām profesionālajā jomā, kā arī iedvesmoja un motivēja mūsu vidusskolēnus mācīties, kā arī savlaicīgi un mērķtiecīgi plānot savu karjeras un profesijas izvēli.

Paldies visiem skolotājiem par ieguldīto darbu mūsu absolventu izglītošanā un personības attīstībā.

 Vairākums skolēnu atzina, ka šī tikšanās viņus iedvesmoja un ir ļoti nepieciešamas rīkot arī turpmāk.

           Protams, svarīgi ir uzklausīt, padomāt un izlemt pašam!

           Paldies par atbalstu pasākuma norisē direktora vietniekam Vjačeslavam Piskunovam un skolas direktoram Andrejam Gluhovam.

Apskaties video

Pedagogs karjeras konsultants Lolita Eklone

Citi raksti

WordPress Appliance - Powered by TurnKey Linux